Dela på facebook
Dela till Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Tipsa en vän
Dela på print
Skriv ut

Om

Det kan tyckas att vår by ligger ”mitt i skogen”. Det gör den och det är det som är så fantastiskt! Och vilken skog sedan! De vyer och upplevelser som finns i naturen precis bakom husknuten är smått magiska för den som besöker oss för första gången, men för oss är det vardag. Vi älskar det och är därför vi valt att bo här.

Redan i mitten av 1700-talet slog de första invånarna ned sina bopålar här. Här fanns rikligt med myrmalm som behövdes för produktion av diverse redskap under Bondesamhället. Under 1800- och 1900-talet var byn Skogsarbetarbyn med stort S – byn blommade! Arbetsdjuren byttes sedan succesivt ut till maskiner ändrades och arbetsförhållandena totalt, invånarantalet sjönk.

I och med att skidturismen tog fart i Sälen i början på 60-talet började en ny epok i vår historia. Helt plötsligt behövdes serviceyrken som servitriser, receptionister, ekonomer och många fler. Det blev en ny livsstil med storstadspuls de stunder man önskar, men rekreation, lugn och ro när man kommer hem. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Vi är en liten by med ganska få invånare, men vi hjälps åt och tillsammans är vi starka! Det funkar otroligt bra och vi åstadkommer mycket tillsammans. Vill du bli en av oss…? Det vore himla trevligt!

Kontakta oss