Kontakt

Om Rörbäcksnäs

Det kan tyckas att vår by ligger ”mitt i skogen”. Det gör den och det är det som är så fantastiskt. Och vilken skog! De vyer och upplevelser som finns i naturen precis bakom husknuten är smått magiska för den som besöker oss för första gången, men för oss är det vardag. Vi älskar det och det är därför vi valt att bo här.

Redan i mitten av 1700-talet slog de första invånarna ned sina bopålar här. Här fanns rikligt med myrmalm som behövdes för produktion av diverse redskap under Bondesamhället. Under 1800- och 1900-talet var byn en Skogsarbetarby. Arbetsdjuren byttes sedan succesivt ut till maskiner och arbetsförhållandena ändrades totalt, invånarantalet sjönk.

I och med att skidturismen tog fart i Sälen i början på 1960-talet började en ny epok i vår historia. Helt plötsligt behövdes serviceyrken som servitriser, receptionister, ekonomer och många fler. Det blev en ny livsstil med storstadspuls de stunder man önskar, men rekreation, lugn och ro när man kommer hem. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Vi är en liten by med knappt 200 invånare, men vi hjälps åt och tillsammans är vi starka. Det fungerar otroligt bra och vi åstadkommer mycket tillsammans.