Dela på facebook
Dela till Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Tipsa en vän
Dela på print
Skriv ut

Cykla

”Den lilla byn med den stora cyklingen”. Så har vi kallats i flera stora cykelforum. Sedan 2007 finns här ett mycket uppskattat område för cross country cykling, faktisk det bästa i Sverige, enligt flera. Vi har inte mindre än 9 olika leder i olika svårighetsgrader, varav merparten går på stigar. Det finns alltså något för både den vane cyklisten och för nybörjaren. Totalt mäter lederna 115 kilometer och vi planerar och markbereder för ytterligare många fler. Lederna utgår från en av byns centrala platser: skolan. Rörbäcksnäs borde vara på allas ”Mountainbike Bucketlist”. Med ideellt arbete har vi rekognoserat och märkt upp alla leder. Få hinner med alla leder på en dag, men då finns ställplatser för husvagn i anslutning till startplatsen eller värdshuset som står redo med bäddade sängar.

Vid cykelstarten hittar du vid skolan där du även finner cykeluthyrning, toalett, cykeltvätt, grillplats samt en kiosk som är öppen under högsäsong.

Allt arbete på lederna görs ideellt. Vill du hjälpa till genom att lämna ett bidrag? Swisha gärna en tjuga om du är här på besök med hjälp av QR-koden nedan! Är du här ofta? Swisha en hundring och cykla med gott samvete hela sommaren! Allt återinvesteras i lederna!

Stigarna i Rörbäcksnäs omnämns ofta som Sveriges bästa singletracks.

Cross Country

Siktån, 2 km

Byrundan, 10 km

Näsingen, 19 km

Högåsen, 3 km

Storstein, 3 km

Kalugapasset, 15 km

Rörbäcksnäs – Hundfjället, 18km

Örsjöleden, 10km

Vallsjörundan, 32 km

Skogsätraleden, 6km

Kartor

Cykelledskarta #1

Karta över lederna i Rörbäcksnäs by.

Cykelledskarta #2

Karta över lederna från Rörbäcksnäs till Hundfjället.