Dela på facebook
Dela till Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Tipsa en vän
Dela på print
Skriv ut

Att Göra

Vad finns det att göra i en liten by, mitt ute i skogen?! Inte mycket…, tänker kanske någon. Fel! Här finns massor att göra, beroende på vad man har för intressen, men för den som gillar att vistas i skog och mark, fiska, jaga, bada eller röra på sig är utbudet i princip obegränsat. Vi bor med stora områden orörd natur utanför dörren, det är inte ovanligt att vi vinkar god morgon till skogens konung, när vi sitter vid frukostbordet. Vill vi känna storstadspuls, så funkar det också bra, för visst nämnde vi att vi bort ett stenkast från Sälenfjällen med det restaurang- och nöjesutbud som finns där…? Just det – vi glömt att nämna det som är så självklart för oss, så vi ofta glömmer det: vintertid ägnar vi oss – av naturliga anledningar – gärna åt alpin skidåkning, längdskidåkning, skoteråkning, hundspann, och många andra aktiviteter som kräver rikliga mängder snö. Eller så gör vi bara upp en eld på lämpligt ställe och intar lunchen ute i det fria.

Populärt i Rörbäcksnäs

Längdskidor

På vintern finns flera fina längdspår med start vid skolan centralt i byn.

Vallsjöspåret 7 km – Kuperat spår
Elljusspåret 5 km – Belyst elljusspår som vänder efter 2,5 km.
Skogsätern 6 km – Längden avser Rörbäcksnäs – Skogsätern.
Hundfjällsspåret 11 km – Ett härligt spår som går över myrarna mot Hundfjället. Karaktären på spåret är ganska kuperat med fina utförslöpor och vackra vyer.

Utförsåkning

Rörbäcksnäs är placerat mitt i Skandinaviens största skidområde. Härifrån tar du dig tex till Hundfället/Tandådalen på ca 10 min och Norges största skidanläggning Trysil på ca 40 min.

Från Rörbäcksnäs till:
Hundfjället 10 min
Tandådalen 15 min
Stöten 20 min
Högfjället 25 min
Lindvallen 30 min
Trysil 40 min
Kläppen 40 min
Näsfjället 40 min

Skoter

Skoterleder går genom byn från Värmland till Sälenfjällen och vidare till Kungsleden och norra Sverige. De skoterleder som går från byn upp mot Hundfjället är mycket välpreparerade. De sladdas minst 2 ggr i veckan numera under säsong.

Skoterpass och ledkarta kan köpas på ICA Nära Rörbäcksnäs.

Skoteruthyrningar i närheten
More Activities Sälen 
Sälenaktiviteter 
Sälen skoter & motoraktiviteter 

moreactivitiessalen