Att göra

Här i Rörbäcksnäs finns massor att göra, beroende på vad man har för intressen. För den som gillar att vistas i skog och mark, fiska, jaga, rida, bada eller röra på sig är utbudet i princip obegränsat. Vi bor med stora områden orörd natur utanför dörren, det är inte ovanligt att vi vinkar god morgon till skogens konung, när vi sitter vid frukostbordet. Vill vi känna storstadspuls bor vi ett stenkast från Sälenfjällen med det restaurang- och nöjesutbud som finns där. Vintertid ägnar vi oss gärna åt alpin skidåkning, längdskidåkning, skoteråkning, hundspann och många andra aktiviteter som kräver rikliga mängder snö. Eller så gör vi bara upp en eld på lämpligt ställe och intar lunchen ute i det fria.

Populärt i Rörbäcksnäs

Längdskidor

På vintern finns flera fina längdspår med start vid skolan centralt i byn för elljusspåret och övriga startar vid Folkets Hus.

Elljusspåret 5 km – Belyst spår som vänder efter 2,5 km
Vallsjöspåret 8 km
– Kuperat spår
Skogsätern 7 km – Längden avser Rörbäcksnäs – Skogsätern
Hundfjällsspåret 11 km – Spåret går över myrarna mot Hundfjället. 

Utförsåkning

Rörbäcksnäs är placerat mitt i Skandinaviens största skidområde. Härifrån tar du dig tex till Hundfället/Tandådalen på ca 10 min och Norges största skidanläggning Trysil på ca 40 min.

Från Rörbäcksnäs till:
Hundfjället 10 min
Tandådalen 15 min
Stöten 20 min
Högfjället 25 min
Lindvallen 30 min
Trysil 40 min
Kläppen 40 min

Snöskoter

Skoterleder går genom byn från Värmland till Sälenfjällen och vidare till Kungsleden och norra Sverige. De skoterleder som går från byn mot Hundfjället är välpreparerade. 

Ledbevis och ledkarta kan köpas på ICA Nära Rörbäcksnäs.

Snöskoteruthyrningar i närheten:
More Activities Sälen 
Sälenaktiviteter 
Sälen skoter & motoraktiviteter 

Förarbevis snöskoter:
Today is the day snöskoterutbildning

moreactivitiessalen

Ridning

Övrigt